Pastinaak-appelsoep

Tijdens de lange wintermaanden kan ik echt genieten van soep, maar ook hierin moet je innovatief zijn, anders wordt soep snel saai. De zoektocht naar nieuwe soepideeën leidde mij naar de pastinaak. Pastinaak is een vergeten groente, die ondanks zijn knollige uiterlijk een heerlijke smaak heeft.

Ingrediënten:
  • 2 pastinaken
  • 4 stengels groene selder
  • 1 grote ui
  • 1 groene granny smith appel
  • 2 blokjes groentebouillon
  • cayennepeper/zout
  • boter
Werkwijze:
  1. Schil de pastinaken en de ui.
  2. Snijd de pastinaken, selder en ui in grote stukken en stoof ze aan in wat boter.
  3. Bevochtig met water (totdat de groenten goed onder staan, ongeveer 1l ) en breng de groenten aan de kook.
  4. Snijd vervolgens de granny smith appel in grote stukken en voeg deze bij de kokende massa.
  5. Kook de soep totdat de groenten gaar zijn en mix ze vervolgens fijn.
  6. Kruid af met een flinke snuif cayennepeper en wat zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten