Als je je dieet voor één ding zou moeten opgeven, laat het dan voor dit dessertje zijn. Luchtige bananencake + zachte, romige vulling + diep, donker glazuur = chocobananatastic!
Ingrediënten:
Voor de bananencake:
- 4 rijpe bananen
- 220 g blonde kandijsuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel bicarbonaat (baking soda)
- 1/4 theelepel zout
- 100 g roomkaas (bv. philadelphia)
- 1 theelepel vanille-extract of de zaadjes van een halve vanillestok
- 125 g blonde kandijsuiker
- 170 g gecondenseerde melk
- 150 g zwarte chocolade
- 50 g boter
- 200 ml room
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels van het zelfgemaakte chocoladeglazuur
Voor de bananencake:
- Verwarm de oven voor op 175° C (heteluchtoven).
- Plet de bananen fijn en meng ze met het ei, de olie en de suiker tot een glad mengsel.
- Voeg de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout, roomkaas en vanille toe.
- Meng alles tot een geheel.
- Vet een bakblik in en bebloem de randen.
- Vul het bakblik met het deeg.
- Bak de cake gedurende ongeveer 20' op 175° C.
- Giet de gecondenseerde melk en de suiker in een pannetje en zet op het vuur.
- Breng dit al roerend aan de kook.
- Stop met roeren als het mengsel kookt en laat dit gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal na vijf minuten de melk van het vuur en voeg de chocolade toe.
- Laat de chocolade al roerend smelten.
- Voeg op het einde ook de boter toe.
- Laat gedurende een half uurtje afkoelen.
- Klop de room samen met de (vanille)suiker tot stijve pieken.
- Voeg op het einde twee eetlepels zelfgemaakt chocoladeglazuur toe en meng goed.
- Laat in de koelkast even opstijven.
- Snij de bananencake in vierkantjes.
- Snij ze overlangs door en lepel er steeds een beetje chocoladeroom op.
- Sluit de cakejes weer en lepel er vervolgens wat glazuur op.
- Laat ze gedurende twee uur opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten