Chocobananatastic!



Als je je dieet voor één ding zou moeten opgeven, laat het dan voor dit dessertje zijn. Luchtige bananencake + zachte, romige vulling + diep, donker glazuur = chocobananatastic!

Ingrediënten:
Voor de bananencake:
  • 4 rijpe bananen
  • 220 g blonde kandijsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat (baking soda)
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 g roomkaas (bv. philadelphia)
  • 1 theelepel vanille-extract of de zaadjes van een halve vanillestok
Voor het glazuur:
  • 125 g blonde kandijsuiker
  • 170 g gecondenseerde melk
  • 150 g zwarte chocolade
  • 50 g boter
Voor de vulling:
  • 200 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels van het zelfgemaakte chocoladeglazuur
Werkwijze:
Voor de bananencake:
  1. Verwarm de oven voor op 175° C (heteluchtoven).
  2. Plet de bananen fijn en meng ze met het ei, de olie en de suiker tot een glad mengsel.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout, roomkaas en vanille toe.
  4. Meng alles tot een geheel.
  5. Vet een bakblik in en bebloem de randen.
  6. Vul het bakblik met het deeg.
  7. Bak de cake gedurende ongeveer 20' op 175° C.
Voor het glazuur:
  1. Giet de gecondenseerde melk en de suiker in een pannetje en zet op het vuur.
  2. Breng dit al roerend aan de kook.
  3. Stop met roeren als het mengsel kookt en laat dit gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal na vijf minuten de melk van het vuur en voeg de chocolade toe.
  5. Laat de chocolade al roerend smelten.
  6. Voeg op het einde ook de boter toe.
  7. Laat gedurende een half uurtje afkoelen.
Voor de vulling:
  1. Klop de room samen met de (vanille)suiker tot stijve pieken.
  2. Voeg op het einde twee eetlepels zelfgemaakt chocoladeglazuur toe en meng goed.
  3. Laat in de koelkast even opstijven.
Afwerking:
  1. Snij de bananencake in vierkantjes.
  2. Snij ze overlangs door en lepel er steeds een beetje chocoladeroom op.
  3. Sluit de cakejes weer en lepel er vervolgens wat glazuur op.
  4. Laat ze gedurende twee uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten