Geroosterde venkel met balsamicoazijn en honing

Venkel ... het is niet iedereens ding, maar ik ben er alvast gek op! Zeker als de venkel op deze manier wordt klaargemaakt, rijk van smaak, kruidig en lichtjes zoet. Als lunch eet ik deze venkel vaak met wat gekruimelde geitenkaas erbij.

Ingrediënten
  • 1 venkel
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • Italiaanse kruiden
  • zout/peper
Werkwijze
  1. Verwijder eerst en vooral de fijne groene venkelkruiden die bovenaan de venkel zitten en bewaar ze.  
  2. Snijd de venkel in 4, verwijder de harde kern onderaan. 
  3. Snijd de venkel in middelgrote stukken (5 à 6 cm lang en 1,5 cm breed).
  4. Blancheer de venkel in kokend, gezouten water gedurende 4 à 5 minuten. 
  5. Neem ondertussen een ovenschotel en maak hierin een mengeling met de olijfolie, balsamicoazijn en de honing. 
  6. Kruid dit mengsel goed met zout, een beetje peper en Italiaanse gedroogde kruiden. 
  7. Snijd de venkelkruiden, die je apart hebt gehouden, fijn en voeg ze er ook bij. 
  8. Giet de venkel af en leg ze in de ovenschaal. Zorg ervoor dat je één laag venkel hebt. 
  9. Schud de venkel goed door het oliemengsel en laat het gedurende zo'n 20 minuten roosteren in de oven op 180 à 200°C. 
  10. Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question :)

    BeantwoordenVerwijderen