Ingrediënten:
- 1 pak bladerdeeg (zo'n rol uit de vershoudafdeling)
- 4 appelen (jonagold)
- 135 g lichtbruine basterdsuiker ook wel gekend als blonde cassonade
- 4 eieren
- 40 g puddingpoeder
- merg van 1 vanillestok
- 120 g boter
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
- Smelt de boter en klop deze samen met de eieren, de suiker, de vanille en het puddingpoeder met een klopper op tot een schuimige massa.
- Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier.
- Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Leg de appelen in de taartvorm.
- Giet het eiermengsel over de appelen.
- Laat zo'n 30 à 40 minuten bakken op 180°C.
- Haal de taart, als ze goudbruin is, uit de oven en laat ze afkoelen op een koelrekje.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten