Bretoense appeltaart

Ik maakte deze taart vandaag en hij viel ontzettend in de smaak bij mijn gasten. Je kan hem lauw met wat ijs serveren, maar ik eet hem het liefst gewoon afgekoeld.

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg (zo'n rol uit de vershoudafdeling)
  • 4 appelen (jonagold)
  • 135 g lichtbruine basterdsuiker ook wel gekend als blonde cassonade
  • 4 eieren
  • 40 g puddingpoeder
  • merg van 1 vanillestok
  • 120 g boter
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. 
  3. Smelt de boter en klop deze samen met de eieren, de suiker, de vanille en het puddingpoeder met een klopper op tot een schuimige massa. 
  4. Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier. 
  5. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. 
  6. Leg de appelen in de taartvorm. 
  7. Giet het eiermengsel over de appelen. 
  8. Laat zo'n 30 à 40 minuten bakken op 180°C. 
  9. Haal de taart, als ze goudbruin is, uit de oven en laat ze afkoelen op een koelrekje.
  10. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten