Voor deze soep kies ik voor oranje zoete aardappels (dus niet voor de witte variëteit), omdat de soep daardoor de meest prachtige koraalrode kleur krijgt.
Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere zoete aardappels (ongeveer 500 g)
- 1 grote rode paprika
- 2 rode uien
- 1 l groentebouillon
- 1 theelepel currypoeder
- 2 mespunten cayennepeper
- peper/zout
- 1 eetlepel boter
- Schil de uien en de aardappels.
- Snij de zoete aardappels, paprika en uien in stukken.
- Stoof de groenten aan in de boter.
- Voeg het currypoeder en de cayennepeper toe.
- Bevochtig met de bouillon.
- Laat de soep gedurende een 20-tal minuutjes koken of totdat de groenten gaar zijn.
- Mix de soep fijn.
- Kruid af met peper/zout en voeg extra currypoeder of cayennepeper toe naar smaak.
Hallo Pascale,
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor het recept, 't is een aanrader!
Karel