Kruidige zoete aardappel-paprikasoep

Deze soep heeft een zijdezachte structuur, maar smaakt toch lekker kruidig. Perfect voor koude winteravonden.
Voor deze soep kies ik voor oranje zoete aardappels (dus niet voor de witte variëteit), omdat de soep daardoor de meest prachtige koraalrode kleur krijgt.

Ingrediënten:
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere zoete aardappels (ongeveer 500 g)
  • 1 grote rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 l groentebouillon
  • 1 theelepel currypoeder
  • 2 mespunten cayennepeper
  • peper/zout
  • 1 eetlepel boter
Werkwijze:
  1. Schil de uien en de aardappels.
  2. Snij de zoete aardappels, paprika en uien in stukken.
  3. Stoof de groenten aan in de boter.
  4. Voeg het currypoeder en de cayennepeper toe.
  5. Bevochtig met de bouillon.
  6. Laat de soep gedurende een 20-tal minuutjes koken of totdat de groenten gaar zijn.
  7. Mix de soep fijn.
  8. Kruid af met peper/zout en voeg extra currypoeder of cayennepeper toe naar smaak.

1 opmerking: