Portosaus

Mijn familieleden zouden deze saus bij alles eten, maar eigenlijk past hij het best bij kalkoen, varkensvlees of kalfsvlees.

Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • 1 laurierblad
  • enkele zwarte peperkorrels
  • 400 ml kalfsfond
  • 2 dl porto
  • 2 dl room (gewone of light room)
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • zout/peper
  • sap van 1/4 citroen
Werkwijze:
  1. Breng de kalfsfond samen met de fijngesneden ui, het laurierblad, de peperkorrels en de mosterd aan de kook.
  2. Laat dit inkoken tot de helft van het vocht verdampt is.
  3. Voeg de porto toe en laat vervolgens weer tot de helft inkoken.
  4. Zeef het geheel door een fijne zeef en zet de saus terug op het vuur.
  5. Voeg de room en de eetlepel bessengelei toe.
  6. Laat dit geheel lichtjes inkoken totdat de saus wat ingedikt is.
  7. Voeg het citroensap toe.
  8. Kruid af met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten