Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 eetlepel zachte mosterd
- 1 laurierblad
- enkele zwarte peperkorrels
- 400 ml kalfsfond
- 2 dl porto
- 2 dl room (gewone of light room)
- 1 eetlepel rode bessengelei
- zout/peper
- sap van 1/4 citroen
- Breng de kalfsfond samen met de fijngesneden ui, het laurierblad, de peperkorrels en de mosterd aan de kook.
- Laat dit inkoken tot de helft van het vocht verdampt is.
- Voeg de porto toe en laat vervolgens weer tot de helft inkoken.
- Zeef het geheel door een fijne zeef en zet de saus terug op het vuur.
- Voeg de room en de eetlepel bessengelei toe.
- Laat dit geheel lichtjes inkoken totdat de saus wat ingedikt is.
- Voeg het citroensap toe.
- Kruid af met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten