Gebakken bosbessenkaastaart

Zonder pochen ... één van de beste gebakken kaastaarten die je ooit zal eten. 

Ingrediënten:
  • 1 pak Bastognekoekjes
  • 80 g boter
  • 3 eieren
  • 500 g volle platte kaas
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 100 g philadelphia
  • 250 g suiker
  • 1/2 vanillestok
  • citroensap van 1,5 citroen
  • zeste van 2 citroenen
  • 50 g bloem
  • 35 g puddingpoeder
  • 350 g diepvries bosbessen
Werkwijze: 
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Hak de Bastognekoekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter. 
  3. Bekleed een springvorm onderaan met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. 
  4. Giet de Bastognemengeling in het bakblik en druk goed aan. 
  5. Laat dit in de koelkast opstijven totdat je klaar bent met de rest van het  mengsel.  
  6. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. 
  7. Meng de eigelen, met de platte kaas, Griekse yoghurt, philadelphia en de suiker. 
  8. Voeg hierbij de zaadjes van een halve vanillestok, het citroensap en de citroenzeste. 
  9. Meng dit goed. 
  10. Zeef de bloem en de puddingpoeder in het mengsel en meng weer goed. 
  11. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de helft van het mengsel erin. 
  12. Verdeel de helft van de diepgevroren bosbessen over het mengsel. 
  13. Giet de rest van het mengsel erover en voeg de rest van de bosbessen toe. 
  14. Laat de kaastaart gedurende 10 minuten bakken op 160°C. 
  15. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 125°C en bak nog minstens een uur verder. 
  16. Als de taart nog een kleine wiebel vertoont, zet je de oven uit, maar laat je de taart nog verder afkoelen in de oven (ongeveer een uurtje). 
  17. Haal ze vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen tot ze volledig koud is. 
  18. Geen nood als je taart wat barsten vertoont, dat zorgt voor extra rustieke charme!
  19. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten