Ingrediënten:
- 1 pak Bastognekoekjes
- 80 g boter
- 3 eieren
- 500 g volle platte kaas
- 125 g Griekse yoghurt
- 100 g philadelphia
- 250 g suiker
- 1/2 vanillestok
- citroensap van 1,5 citroen
- zeste van 2 citroenen
- 50 g bloem
- 35 g puddingpoeder
- 350 g diepvries bosbessen
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Hak de Bastognekoekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter.
- Bekleed een springvorm onderaan met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter.
- Giet de Bastognemengeling in het bakblik en druk goed aan.
- Laat dit in de koelkast opstijven totdat je klaar bent met de rest van het mengsel.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Meng de eigelen, met de platte kaas, Griekse yoghurt, philadelphia en de suiker.
- Voeg hierbij de zaadjes van een halve vanillestok, het citroensap en de citroenzeste.
- Meng dit goed.
- Zeef de bloem en de puddingpoeder in het mengsel en meng weer goed.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet de helft van het mengsel erin.
- Verdeel de helft van de diepgevroren bosbessen over het mengsel.
- Giet de rest van het mengsel erover en voeg de rest van de bosbessen toe.
- Laat de kaastaart gedurende 10 minuten bakken op 160°C.
- Verlaag vervolgens de temperatuur naar 125°C en bak nog minstens een uur verder.
- Als de taart nog een kleine wiebel vertoont, zet je de oven uit, maar laat je de taart nog verder afkoelen in de oven (ongeveer een uurtje).
- Haal ze vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen tot ze volledig koud is.
- Geen nood als je taart wat barsten vertoont, dat zorgt voor extra rustieke charme!
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten