Voor de cake:
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 100 ml karnemelk
- 130 ml olijfolie
- sap van 1 citroen
- zeste van 1,5 citroen
- 2 eetlepels maanzaad
- 250 g bloem
- 220 g suiker
- 1/4 tl bicarbonaat
- 1 1/2 tl bakpoeder
- een snuifje zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de eieren met de karnemelk en de olijfolie.
- Voeg het citroensap, de zeste en het maanzaad toe en meng goed.
- Voeg alle droge ingrediënten toe: bloem, suiker, bicarbonaat, bakpoeder, zout. Meng goed, maar zeker niet te lang!
- bekleed de onderkant van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olijfolie en bedek ook met een heel dun laagje bloem.
- Doe het deeg in de vorm en bak gedurende ongeveer 40' op 175°c, totdat de cake goudbruin is.
Voor de lemon curd:
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 100 ml citroensap
- zeste van 2 citroenen
- 80 g boter
Werkwijze:
- Meng de eieren samen met, de suiker, het sap en de zeste in een steelpannetje en klop al eens goed los.
- Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
- Verwarm dit al kloppend/roerend op een zacht vuurtje. Let op! Het mengsel mag zeker niet koken. Wanneer je merkt dat het begint te dikken, haal je het van het vuur en doe je het in een andere kom om af te koelen.
Afwerking:
- Nadat de cake en de lemon curd afgekoeld zijn, doe je de curd in een spuitzak met zeer fijne (en liefst scherpe spuitmond).
- Injecteer de cake op verschillende plekken met de lemon curd.
- Smelt zo'n 75 g witte chocolade, zorg ervoor dat die afgekoeld geraakt vooraleer je hem verwerkt.
- Doe de chocolade ook in een spuitzak (of doe dit gewoon met de lepel) en versier de bovenkant van de cake met artistieke lijntjes chocolade (door elkaar dus :-)).
- Laat de chocolade even opstijven vooraleer je de taart serveert.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten