Gegrilde kerstomaten-basilicumsoep

Ik gril de kerstomaten om de smaak nog intenser te maken. Kerstomaten zijn niet in alle seizoenen even vol van smaak, daarom kan je als alternatief ook ingeblikte kerstomaten kopen. Die zijn heel erg geschikt om soep of saus mee te maken.

Ingrediënten:
  • 2 rode uien
  • 600 g kerstomaten
  • 1/2 courgette
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 handvol basilicum
  • peper/zout
  • 1 eetlepel boter
Werkwijze:
  1. Gril de kerstomaten in hun geheel gedurende enkele minuten op de grilpan of onder de gril in de oven. De tomaten mogen zeker en vast niet zwartgeblakerd zijn, maar ze mogen wel lichtjes gebruind zijn.
  2. Snij vervolgens de rode ui en de courgette en stoof deze vervolgens in de boter aan gedurende enkele minuten.
  3. Voeg de kerstomaten en de groentebouillon toe.
  4. Laat de soep gedurende een 20tal minuten koken of totdat de groenten gaar zijn.
  5. Voeg de basilicum toe en mix de soep fijn.
  6. Proef en kruid goed bij met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten