Bosbessenkaastaart

Voor deze taart kan je ook bevroren bosbessen gebruiken. Bosbessen zijn niet in alle seizoenen verkrijgbaar, bevroren bosbessen zijn dus een goed alternatief.

Ingrediënten:
  • 150 g koekjes (ik gebruik spritsen)
  • 80 g boter
  • 250 ml room
  • 500 g platte kaas
  • 150 g suiker
  • 5 blaadjes gelatine (van 2 g)
  • 250 g bosbessen
  • 2 citroenen
Werkwijze:

Voor de bodem:
  1. Verkruimel de spritsen. Smelt de boter en voeg deze bij de koekjes.
  2. Meng de gesmolten boter goed met de koekjes en strooi dit op de bodem van een glazen ovenschotel.
  3. Druk deze koekjes goed aan, zodat je een stevige laag verkrijgt.
  4. Zet de schotel in de koelkast.
Voor het kaasmengsel:
  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Klop de room samen met de suiker op totdat de room in zachte pieken staat (niet té hard).
  3. Meng de platte kaas hieronder met een klopper.
  4. Mix de bosbessen fijn.
  5. Pers de citroenen en warm het sap op.
  6. Als het citroensap warm is, los je de gelatineblaadjes hierin op. Meng dit heel erg goed, zodat je geen gelatinebrokken in je kaastaart hebt.
  7. Meng het citroensap (met de gelatine) met de gemixte bosbessen.
  8. Meng al het fruit met het kaasmengsel.
  9. Giet dit in de ovenschotel bovenop de basis van koekjes.
  10. Laat dit gedurende minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten