Je hebt het misschien al gemerkt, maar ik ben in mijn bakperiode. Daarvoor is wel een heel goede reden: ik ben (na 2,5 jaar zonder) eindelijk in het bezit van een oven én ik moet zeggen dat ik niet meer weet hoe ik het ooit zonder heb overleefd. Noem me een gek, maar er is toch niets leuker dan voor de oven zitten en kijken naar het rijzen van brood en cake.
Wortelcake intrigeert mij al een hele tijd, na wat geëxperimenteer is dit
Ingrediënten:
- 3 eetlepels geroosterde amandelen
- 140 g zonnebloemolie
- 140 g bloem
- 150 g witte suiker
- 50 g donkerbruine suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- zaadjes van 1/2 vanillestokje
- 200 g geraspte wortel
- sap van een halve appelsien
- zeste (geraspte schil) van een halve appelsien
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven).
- Meng de olie, (witte en bruine) suiker en eieren met elkaar en klop met een klopper tot een luchtig geheel.
- Voeg bloem, bakpoeder, zout, kaneel en vanille toe en meng goed.
- Voeg de geraspte wortel, gehakte amandelen, appelsiensap en appelsienzeste toe en roer dit goed door het deeg.
- Verdeel het deeg over de cakevormpjes en bak gedurende 20 minuten goudbruin op 175°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten