Gehaktbrood in tomatensaus

Ik beken: Het idee voor dit gehaktbroodje is gestolen. Niet van één, maar van twee verschillende personen. Jamie Oliver maakt iets gelijkaardig en mijn zus Marie ook.
Het recept zal zeker niet exact hetzelfde zijn, want ik heb het recept nooit gelezen, ik heb het gewoon nagemaakt aan de hand van de foto ...
Maar gestolen of niet, het is gemakkelijk, smaakt heerlijk en je kan het gehaktbroodje de volgende dag koud eten. Meer moet dat niet zijn!

Ingrediënten:

Voor het gehaktbroodje:
  • 400 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 50 g ciabattabrood
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.
  • 20 g boter
Voor de tomatensaus:
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper/zout
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
Werkwijze:

Voor het gehaktbroodje:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak van de ciabatta fijne broodkruimels door het broodje te hakken in de "Moulinex" of te raspen met een grove rasp.
  3. Meng het kippengehakt met het ei, 3/4 van het broodkruim (hou een deeltje bij), de peterselie, basilicum en parmezaanse kaas.
  4. Meng met je handen en vorm een langwerpige bal.
  5. Vet een ovenschotel in met een deel van de boter en leg er het gehaktbroodje in.
  6. Bestrooi met de ciabattakruimels en leg er een aantal kleine klontjes boter op.
  7. Bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  8. Na 30 minuten schep je de tomatensaus (zie hieronder) in de ovenschotel rondom het gehaktbroodje en laat je het nog zo'n 5 à 10 minuten in de oven garen.
Voor de tomatensaus:
  1. Versnipper de ui, look en hak de tomaten.
  2. Verwarm olijfolie in een pan en laat de ui hier zachtjes in stoven, niet bruinen. (Als je zout over de ui strooit, zal die veel minder snel verbranden.)
  3. Als de ui zacht is voeg je de versnipperde look en de gehakte verse tomaten toe.
  4. Laat dit geheel een aantal minuutjes stoven.
  5. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en dek de pan af met een deksel.
  6. Laat dit zachtjes borrelen gedurende ongeveer 20 minuutjes.
  7. Kruid vervolgens met peper/zout en voeg de peterselie, basilicum en wat gedroogde Italiaanse kruiden toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten