Heerlijke ciabatta met gemarineerde steak

Dit is zeker geen haute-cuisine, maar eerder een snelle hap. Bak de steak heel kort en op hoog vuur, zo blijft het vlees sappig.

Voor 1 broodje:

Ingrediënten:
  • 100 g steak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 3 druppels sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olie (vb. zonnebloem)
  • 1/2 ciabatta
  • enkele blaadjes icebergsla
  • eventueel extra ketchup
Werkwijze:
  1. Snij de steak in heel dunne reepjes (3mm). Doe hetzelfde met de rode ui (fijne halve uiringen).
  2. Marineer de steak en de uiringen met de sojasaus, ketchup, cayenne en sesamolie gedurende een kwartiertje.
  3. Verhit de olie in een pan (liefst tefal) of wok en laat de sesamzaadjes hierin goudbruin worden.
  4. Voeg de gemarineerde steak en uiringen toe en bak dit op hoog vuur gedurende niet meer dan 2 minuten.
  5. Vul de ciabatta met het vlees en de uien, leg er een aantal blaadjes icebergsla op en werk af met nog wat extra ketchup naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten