Jamaicaanse jerk chicken

Ik heb dit gerecht voor het eerst gegeten op reis in Amerika en het is in mijn hoofd blijven rondzwerven. Er zijn waarschijnlijk honderden varianten op dit traditionele Caraïbische recept, maar zo maakte ik het vorige week en het smaakte. Deze jerk chicken-marinade kan ook gebruikt worden voor varkensvlees, scampi's, tonijn, ... . Het vlees moet wel minimum 6 uur marineren.

Ingrediënten:
  • 4 kippenfilets (liefst met vel)
  • 1 handvol verse tijm
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 duimgroot stuk gember
  • 1 chilipeper
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel allspice of vijfkruidenpoeder (mengeling van anijs, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel of peper)
  • peper/zout
Werkwijze:
  1. Maak insnijdingen in de bovenkant van de kippenfilets zodat de marinade overal kan doordringen. Als je erg dikke kippenfilets hebt, kan je ze best nog eens overlangs doorsnijden.
  2. Snijd de ui in 4, pel de teentjes look, schil het stuk gember en verwijder de zaadjes van de chilipeper.
  3. Neem een handvol tijm en verwijder de takjes, we gebruiken enkel de blaadjes.
  4. Doe al deze ingrediënten (niet de kip) in een keukenrobot.
  5. Voeg de sojasaus, witte wijnazijn, allspice, zout en een aantal draaien van de pepermolen toe.
  6. Laat dit allemaal samen in de keukenrobot fijnmalen.
  7. Giet deze marinade over de kippenfilets en laat ze hier vervolgens minimum 6 uur in marineren.
  8. Laat een grillpan of barbecue goed heet worden.
  9. Grill de gemarineerde kip.
  10. De extra marinade in de schotel kan je gebruiken om tijdens het grillen de kip nog eens extra mee in te strijken.
  11. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten