Ingrediënten:
- 4 kippenfilets (liefst met vel)
- 1 handvol verse tijm
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 1 duimgroot stuk gember
- 1 chilipeper
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 1/2 theelepel allspice of vijfkruidenpoeder (mengeling van anijs, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel of peper)
- peper/zout
- Maak insnijdingen in de bovenkant van de kippenfilets zodat de marinade overal kan doordringen. Als je erg dikke kippenfilets hebt, kan je ze best nog eens overlangs doorsnijden.
- Snijd de ui in 4, pel de teentjes look, schil het stuk gember en verwijder de zaadjes van de chilipeper.
- Neem een handvol tijm en verwijder de takjes, we gebruiken enkel de blaadjes.
- Doe al deze ingrediënten (niet de kip) in een keukenrobot.
- Voeg de sojasaus, witte wijnazijn, allspice, zout en een aantal draaien van de pepermolen toe.
- Laat dit allemaal samen in de keukenrobot fijnmalen.
- Giet deze marinade over de kippenfilets en laat ze hier vervolgens minimum 6 uur in marineren.
- Laat een grillpan of barbecue goed heet worden.
- Grill de gemarineerde kip.
- De extra marinade in de schotel kan je gebruiken om tijdens het grillen de kip nog eens extra mee in te strijken.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten