Ananassalsa

Deze salsa is echt de ontdekking van deze vakantie! Deze superfrisse salsa is een leuk bijgerecht bij Jamaicaanse jerk chicken (zie volgend recept), bij een barbecue of bij faijtas.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe verse ananas
  • 1/2 groene chilipeper
  • 1/2 komkommer
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1/2 handvol munt
  • 1/2 handvol koriander
  • sap van 1 limoen
  • zout/peper
Werkwijze:
  1. Snij de ananas in kleine blokjes (ongeveer 1 cm op 1 cm).
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij deze ook in kleine blokjes.
  3. Hak de chilipeper, peterselie, munt en koriander fijn.
  4. Meng de ananas, komkommer met de gehakte chilipeper, peterselie, munt en koriander.
  5. Voeg het sap van 1/2 limoen toe. P
  6. Kruid met peper en zout. Proef. Voeg indien nodig nog limoensap, peper en zout toe.
  7. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten