Ingrediënten:
- 300 g bloem
- 150 g fijne witte suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 g zachte boter
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng de zachte boter samen met de suiker, vanillesuiker en het ei.
- Voeg de bloem toe en meng het verder totdat je een zacht koekjesdeeg hebt.
- Maak van het deeg een bal en rol het vervolgens tot een worst.
- Rol de worst in plasticfolie en laat het gedurende 30 minuten in de koelkast rusten.
- Haal het deeg uit de koelkast en verwijder de plasticfolie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de worst in centimeterdikke plakjes en leg ze op de bakplaat.
- Bak ze gedurende 20 minuten goudbruin op 160°C.
Let wel op! Als je de koekjes dunner maakt zullen ze minder lang moeten bakken. Laat ze zeker ook niet te donker kleuren. Als ze goudbruin langs de randjes zijn, zijn ze klaar. - Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten