Chocoladekrispies

Dit recept is zo belachelijk gemakkelijk dat ik me een beetje schaam om het op deze blog te zetten. Maar aangezien iedereen steeds vraagt hoe je deze chocoladekrispies zo krokant krijgt, zal ik het hier netjes opschrijven!
Chocolade moet je normaal smelten met een thermometer in de aanslag, maar ik gebruik in dit recept een veel eenvoudigere manier. Het is heel belangrijk om de chocolade correct te smelten, anders zullen de chocoladekrispies nooit hard worden!

Ingrediënten:
  • 250 g chocolade (fondant, melk of wit naar smaak)
  • 200 g rice krispies
Werkwijze:

De chocolade moet gesmolten worden, maar moet uiteindelijk na smelten een temperatuur hebben van 30°C. Hoe doe je dat en hoe test je dit zonder thermometer?

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom.
  2. Smelt de chocolade door de kom gedurende 30 seconden in de microgolfoven te plaatsen op de laagste stand.
  3. Roer na 30 seconden in de chocolade, steek hem terug 30 seconden in de microgolfoven en roer in de chocolademassa. Herhaal dit totdat de chocolade bijna volledig gesmolten is.
  4. Wanneer de chocolade bijna volledig gesmolten is (er moeten nog ongesmolten stukken in zitten), roer je door de chocolade met een lepel totdat alle chocoladestukjes verdwenen zijn.
    Op deze manier koelt de chocolade af.
  5. Je test de temperatuur van de chocolade door de lepel met wat chocolade tegen je onderlip te houden.
    De gesmolten chocolade moet iets koeler aanvoelen dan je onderlip. Als dit niet het geval is, dan moet je de chocolade verder afkoelen door te roeren.
Voor de krispies:
  1. Doe de rice krispies in een grote kom en giet er de gesmolten chocolade doorheen.
  2. Meng de chocolade goed met de rice krispies.
  3. Schep dit mengsel in kleine hoopjes op schotels (met bakpapier). Maak grillige hoopjes, die zijn het lekkerst!
  4. Zet de krispies gedurende minstens 2 uur in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard geworden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten