Scampikoekjes

Ingrediënten:
  • 250 g scampi
  • 4 sneden wit toastbrood
  • 1/2 groene paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 teentjes look
  • een handvol gehakte peterselie
  • zout/peper
  • 1 ei
  • olie om in te bakken
Werkwijze:
  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  2. Week het toastbrood enkele minuten in water, pers daarna het water uit het brood.
  3. Snij de chilipeper, paprika, lenteuitjes en knoflook fijn.
  4. Doe de scampi, het brood, de groenten en het ei in de keukenrobot (met het mes).
  5. Hak dit gedurende 30 seconden totdat je een brij krijgt. Er mogen nog stukjes in zitten.
  6. Voeg de gehakte peterselie toe.
  7. Kruid goed af met zout en peper.
  8. Doe olie in een pan. Wanneer de olie heet is, schep je het mengsel in hoopjes in de pan.
  9. Laat ze gedurende enkele minuten kleuren aan beide kanten.
  10. Serveer ze met een dip van Griekse yoghurt (Zie recept Marie's Griekse yoghurtdip) of met wat chilisaus.

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben dit net gemaakt en het was heel heel lekker!

    Er stond in je recept wel niet of/hoeveel zout en peper erbij moest, dus dat hebben we wat op gevoel gedaan :)

    Was echt lekker, vooral als er nog wat brokken inzitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanx voor de reactie! Ik heb ondertussen het recept aangepast (zout/peper toegevoegd).

    BeantwoordenVerwijderen