Taboulé

Op vraag zet ik dit recept voor taboulé op mijn blog! Ik gebruik zeker en vast niet de juiste Noord-Afrikaans kruiden, maar het smaakt daarom niet minder goed.
Lekker met gegrilde kip!

Ingrediënten:
  • 1 glas (2,5 dl) couscous
  • 2,5 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/4 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 handvol peterselie
  • 1/2 handvol munt
  • 1 paprika
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 verse ananas of 1 klein blik ananas
  • 150 g fetakaas
  • 1 limoen
Werkwijze:
  1. Meng de olijfolie met het zout, de cayennepeper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden.
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Giet het water bij het kruiden-olijfoliemengsel.
  4. Doe de couscouskorrels in een kom (groot genoeg want de couscous zwelt)
  5. Giet het kokende water bij de couscous, zet hier een deksel op en laat de couscous tien minuten zwellen.
  6. Roer na 10 minuten met een vork door de couscous zodat alle korrels loskomen.
  7. Proef en kruid bij met zout, paprika en/of cayenne.
  8. Snij de komkommer, de ananas en de paprika in kleine blokjes (o,5 cm op 0,5 cm).
  9. Versnipper de peterselie, munt en chilipeper.
  10. Meng alle groenten en kruiden met de couscous.
  11. Brokkel de fetakaas in de couscous en meng.
  12. Werk af met het sap van 1 limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten