Lekker met gegrilde kip!
Ingrediënten:
- 1 glas (2,5 dl) couscous
- 2,5 dl water
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- 1/4 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 handvol peterselie
- 1/2 handvol munt
- 1 paprika
- 1/2 rode chilipeper
- 1/2 komkommer
- 1/4 verse ananas of 1 klein blik ananas
- 150 g fetakaas
- 1 limoen
- Meng de olijfolie met het zout, de cayennepeper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden.
- Breng het water aan de kook.
- Giet het water bij het kruiden-olijfoliemengsel.
- Doe de couscouskorrels in een kom (groot genoeg want de couscous zwelt)
- Giet het kokende water bij de couscous, zet hier een deksel op en laat de couscous tien minuten zwellen.
- Roer na 10 minuten met een vork door de couscous zodat alle korrels loskomen.
- Proef en kruid bij met zout, paprika en/of cayenne.
- Snij de komkommer, de ananas en de paprika in kleine blokjes (o,5 cm op 0,5 cm).
- Versnipper de peterselie, munt en chilipeper.
- Meng alle groenten en kruiden met de couscous.
- Brokkel de fetakaas in de couscous en meng.
- Werk af met het sap van 1 limoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten