Heerlijke amandel-pompoenspread


Deze spread maakte ik zonet en ik kan er niet van afblijven, echt heerlijk! Je kan deze pompoenspread als dip gebruiken, maar ik lepelde de spread op een groenteburger in een waldkornbroodje ... mmm smullen!

Ingrediënten: 
  • 1 butternut pompoen (zo'n flessenhalspompoen)
  • 1 eetlepel honing 
  • 30 g amandelschilfers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • een scheutje citroensap
  • zout / chilipeper / gedroogde Italiaanse kruiden
Werkwijze: 
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Snijd de pompoen in 2 en verwijder de zaden. 
  3. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in een ruitpatroon in met een mes. 
  4. Kruid de pompoenhelften met zout, een beetje chilipeper en wat gedroogde Italiaanse kruiden. 
  5. Sprenkel wat olijfolie over de beide helften en bestrijk ze met de honing. 
  6. Pak de pompoen in in aluminiumfolie en steek ze in de oven. 
  7. Gaar de pompoenhelften gedurende zo'n 40 minuten gaar. 
  8. Rooster de amandelschilfers ondertussen goudbruin in een droge pan. 
  9. Haal de gegaarde pompoen uit de oven en verwijder de schil van de pompoen. 
  10. Mix de pompoen samen met de amandelen en 2 eetlepels olijfolie. Er mogen nog wat brokjes inzitten, maar je mag het ook helemaal glad mixen. 
  11. Voeg een paar druppels citroensap toe, proef en kruid eventueel nog wat bij met wat zout. 
  12. Je kan de spread lauw of koud eten!
  13. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten