Deze dip is super gemakkelijk en goedkoop om te maken. Je kan hem zowel koud als lauwwarm serveren.
Ingrediënten:
- 350 g wortelen
- 1 teentje knoflook
- 2 tl ras el hanout
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gehakte koriander
- Zout / cayennepeper
- 2 eetlepels olijfolie
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel de knoflook.
- Doe de wortelen en de look in een kookpot en zet ze net onder water. Voeg een beetje zout toe.
- Kook de wortelen en de knoflook gaar, giet ze af en laat ze nog even drogen op het vuur.
- Haal ze van het vuur en voeg ras el hanout, honing, een beetje cayenne en citroensap toe
- Pureer alle ingrediënten met een mixer tot een fijne massa.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en mix opnieuw.
- Voeg de gehakte koriander toe, proef en kruid eventueel af met nog een beetje citroensap, cayenne en zout.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten