Marokkaanse worteldip


Deze dip is super gemakkelijk en goedkoop om te maken. Je kan hem zowel koud als lauwwarm serveren. 
 
Ingrediënten: 
  • 350 g wortelen 
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 tl ras el hanout 
  • 2 eetlepels honing 
  • 2 eetlepels citroensap 
  • 2 eetlepels gehakte koriander 
  • Zout / cayennepeper 
  • 2 eetlepels olijfolie
Werkwijze:
  1. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. 
  2. Pel de knoflook.  
  3. Doe de wortelen en de look in een kookpot en zet ze net onder water. Voeg een beetje zout toe. 
  4. Kook de wortelen en de knoflook gaar, giet ze af en laat ze nog even drogen op het vuur. 
  5. Haal ze van het vuur en voeg ras el hanout, honing, een beetje cayenne en citroensap toe 
  6. Pureer alle ingrediënten met een mixer tot een fijne massa. 
  7. Voeg vervolgens de olijfolie toe en mix opnieuw. 
  8. Voeg de gehakte koriander toe, proef en kruid eventueel af met nog een beetje citroensap, cayenne en zout. 
  9. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten