Baba ganoush (auberginedip)

Dit gerecht heeft mijn mening over aubergines, als ietwat smakeloze groente, helemaal veranderd. Ik maak dit gewoon als dip en rooster dan in de oven wat pita's die ik in driehoekjes heb gesneden en besprenkeld heb met olijfolie, paprikapoeder, komijn en zout.

Ingrediënten:
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahini (sesampasta, je kan in de plaats ook geroosterde sesamzaadjes toevoegen)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • zout
  • chilipeper/cayennepeper
  • 1/2 eetlepel gehakte munt
  • 1/2 eetlepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
Werkwijze:
  1. Zet de grill van de oven aan.  
  2. Pel het lookteentje.
  3. Maak een insnede in de aubergine en duw de volledige lookteen hierin.
  4. Leg de aubergine in zijn geheel in de oven (niet te hoog) en laat de aubergine gedurende 45 minuten garen onder de grill. Draai de aubergine af en toe. De schil zal zwart blakeren en de aubergine zal vanbinnen garen.
  5. Laat de aubergine afkoelen en verwijder de geblakerde schil.
  6. Hak het vlees van de aubergine, de knoflook, de peterselie, munt, koriander, de tahini en de olijfolie samen tot een dipsaus. 
  7. Kruid met wat chilipeper en zout en voeg voldoende citroensap toe. 
  8. Smakelijk!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten