Ingrediënten:
- 10 rijstvellen
- 300 g kippenborst
- ½ ananas
- ½ komkommer
- 4 lente-uitjes
- 2 eetlepels gehakte munt
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- ½ chilipeper
- 1 limoen
- 80 g rijstnoedels
- sojasaus
- vissaus (indien je dit niet hebt, kan je ook gewoon lichte sojasaus gebruiken)
- peper/zout/suiker
- chilisaus
- Marineer de kip gedurende minimum 30 minuten in enkele eetlepels sojasaus en 2 eetlepels chilisaus.
- Grill de kip in een grillpan en laat de kip nadien afkoelen.
- Snijd de kip in fijne reepjes.
- Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de rijstnoedels af en verfris ze met koud water.
- Kruid de rijstnoedels met wat sojasaus.
- Snijd de ananas in kleine blokjes (ongeveer 1 cm op 1 cm).
- Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd deze ook in kleine blokjes.
- Hak de chilipeper, peterselie, munt en koriander fijn.
- Meng de ananas, komkommer met de gehakte chilipeper, peterselie, munt en koriander.
- Voeg het sap van 1/2 limoen toe.
- Voeg een koffielepel vissaus toe en kruid met peper en zout en een beetje suiker. Proef. Voeg indien nodig nog limoensap, vissaus, peper en zout toe.
- Doe koud water in een brede ondiepe schaal.
- Week de rijstvellen hier gedurende 30 seconden in of totdat ze zacht zijn.
- Laat de rijstvellen uitlekken op wat keukenrol of een propere handdoek.
- Leg de verschillende ingrediënten in een lijn in het midden: eerst wat rijstnoedels, daarop wat van de ananas/komkommermengeling en dan wat gegrilde kip.
- Draai het rijstvel op tot een stevige rol en snijd de rol nog eens in 4.
- Serveer de rolletjes met chilisaus of sojasaus.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten