Vietnamese lenterolletjes

Als iemand mij zou vragen wat mijn laatste avondmaal zou moeten zijn, zou ik zeggen loempia's. Ik ben verzot op loempia's! Maar, laten we eerlijk zijn ... slank word je er niet van! Gelukkig zorgden de Vietnamezen voor een heerlijk alternatief: ongebakken lenterolletjes van rijstpapier gevuld met heerlijke pure smaken en ze bevatten daarenboven erg weinig calorieën! Iedereen wint!

Ingrediënten:
  • 10 rijstvellen
  • 300 g kippenborst 
  • ½ ananas
  • ½ komkommer 
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • ½ chilipeper
  • 1 limoen
  • 80 g rijstnoedels 
  • sojasaus
  • vissaus (indien je dit niet hebt, kan je ook gewoon lichte sojasaus gebruiken)
  • peper/zout/suiker
  • chilisaus
Werkwijze:
  1. Marineer de kip gedurende minimum 30 minuten in enkele eetlepels sojasaus en 2 eetlepels chilisaus. 
  2. Grill de kip in een grillpan en laat de kip nadien afkoelen. 
  3. Snijd de kip in fijne reepjes. 
  4. Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  5. Giet de rijstnoedels af en verfris ze met koud water. 
  6. Kruid de rijstnoedels met wat sojasaus. 
  7. Snijd de ananas in kleine blokjes (ongeveer 1 cm op 1 cm).
  8. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd deze ook in kleine blokjes.
  9. Hak de chilipeper, peterselie, munt en koriander fijn.
  10. Meng de ananas, komkommer met de gehakte chilipeper, peterselie, munt en koriander.
  11. Voeg het sap van 1/2 limoen toe. 
  12. Voeg een koffielepel vissaus toe en kruid met peper en zout en een beetje suiker.  Proef. Voeg indien nodig nog limoensap, vissaus, peper en zout toe.
  13. Doe koud water in een brede ondiepe schaal. 
  14. Week de rijstvellen hier gedurende 30 seconden in of totdat ze zacht zijn. 
  15. Laat de rijstvellen uitlekken op wat keukenrol of een propere handdoek. 
  16. Leg de verschillende ingrediënten in een lijn in het midden: eerst wat rijstnoedels, daarop wat van de ananas/komkommermengeling en dan wat gegrilde kip. 
  17. Draai het rijstvel op tot een stevige rol en snijd de rol  nog eens in 4. 
  18. Serveer de rolletjes met chilisaus of sojasaus. 
  19. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten