Mijn zoektocht naar het perfecte recept was lang en frustrerend. Verschillende vullingen en verschillende degen passeerden de revue, maar keer op keer klopte er iets niet ... totdat opeens alles in de plooi viel. Victorie!
Ingrediënten:
- 200 g manouri (zachte schapenkaas)
- 1 onbespoten citroen
- handvol peterselie
- 2 eetlepels honing + extra honing als dip
- peper en zeezout
- 1 ei
- olijfolie
- deeg: gebruik best geen filodeeg of brickdeeg, maar zak af naar je lokale Turkse winkel en ga op zoek naar een deeg dat al is voorgesneden in driehoeken. Ik ken de exacte naam niet, maar het is net iets dikker dan filodeeg. Het ziet er zo uit:
Werkwijze:
- Rasp de schil van een halve citroen fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de citroenzeste, de peterselie en de honing met de manouri tot je een zachte massa verkrijgt.
- Kruid dit met peper en zeezout.
- Roer het ei los in een kommetje.
- Neem een driehoek deeg. Leg de brede kant naar je toe, de punt van je weg.
- Besmeer de randen van de driehoek met ei.
- Rol vervolgens op zoals je een loempia zou oprollen. De 2 hoeken lichtjes naar binnen plooien om vervolgens strak op te rollen tot een sigaar.
- Verhit olijfolie in een pan. Zorg ervoor dat je hele pan een laagje olie heeft. Dat lijkt veel, maar is nodig om ze mooi krokant te bakken.
- Bak de sigaren in de hete olie in een aantal minuutjes krokant langs alle kanten.
- Serveer warm met wat extra honing om in te dippen.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten