Nu hoor ik jullie denken, jaja, maar waarbij eet je dat dan? Wel ik maak meestal een salade met wat komkommer, tomaatjes, paprika, olijfjes, fetakaas/geitenkaas en dan meng ik er de geroosterde stukjes zoete aardappel bij ... perfectie komt dan opeens heel dichtbij!
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen (ongeveer 200 g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- gedroogde provencaalse kruiden
- grof zeezout
- Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven.
- Prik met een vork een aantal keren in de ongeschilde zoete aardappelen.
- Leg de aardappel op een bord in de microgolfoven.
- Laat ze gedurende 4 minuten op 900 watt garen.
- Voel aan de aardappelen of ze al gaar zijn, indien dit niet het geval is, draai de aardappelen en laat ze nog 1,5 min. garen.
- Haal ze uit de microgolf en verwijder de schil. Dit zou erg makkelijk moeten gaan.
- Snijd de zoete aardappel in duimgrote stukken (mijn duim is 5cm lang en 1,5 cm breed).
- Neem een ovenschotel, giet daarin de olijfolie.
- Voeg de zoete aardappelstukken toe, meng met de olijfolie.
- Kruid met de provencaalse kruiden en flink wat zeezout.
- Rooster de zoete aardappelen op 180°C gedurende zo'n 15 à 25 minuten (afhankelijk van de oven). Roer de aardappelen halverwege eens om.
- Haal ze uit de oven als ze krokant en goudbruin zijn.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten