Nectarine-limoen granita


Dit dessertje schreeuwt zomer: verfrissend, licht en bovenal heerlijk.

Ingrediënten:
  • 6 rijpe nectarines
  • 4 limoenen
  • 150 g suiker
  • 300 ml water

Werkwijze:

  1. Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook.
  2. Laat gedurende 1 minuut koken en laat de suikersiroop vervolgens afkoelen.
  3. Pers de 4 limoenen en giet het sap in een blender.
  4. Snijd de nectarines in stukken (met vel) en voeg ze bij het limoensap in de blender.
  5. Blend het fruit fijn en giet het mengsel vervolgens door een fijne zeef, zodat het een gladde massa wordt.
  6. Meng dit met de suikersiroop en zet het in een afgesloten doos (type tupperware) in de diepvriezer.
  7. Roer om het 1,5 uur met een vork door de granita om een ijskristallen structuur te verkrijgen.
  8. Na ongeveer 5 uur zou de granita perfect moeten zijn.
  9. Serveer in hoge glazen, versier met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten