De platte peterselie wordt in deze salade meer gebruikt als sla, dan als kruid.
Ingrediënten:
- 1 bussel platte peterselie
- 2 rode puntpaprika's (deze zijn veel zoeter en minder waterig dan de gewone paprika's, ze zijn trouwens gewoon te koop in de supermarkt)
- 1 chilipeper
- 1 komkommer
- 250 g kerstomaten
- 1 granaatappel
- 1 handvol koriander
- 250 g feta
- sap van 1/2 citroen
- olijfolie
- peper/grof zeezout
- Was alle groenten.
- Trek de blaadjes van de platte peterselie, de stelen kan je invriezen en later voor bouillon gebruiken.
- Verwijder de zaadjes van de puntpaprika's en snijd ze in fijne reepjes
- Hak de chilipeper (zonder zaadjes) fijn.
- Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
- Snijd de kerstomaten in 4.
- Verwijder de zaadjes van de granaatappel, zoals hierboven vermeld staat.
- Meng alles samen.
- Voeg het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie toe.
- Kruid af met peper en grof zeezout.
- Schik de salade op een groot plat bord.
- Brokkel nu de feta eroverheen.
- Werk af met grof gesneden koriander en een scheutje olijfolie.
- Je kan deze salade uiteraard gewoon zo eten, maar hij is ook heel erg lekker als bijgerecht bij een tajine. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten