Marokkaanse salade

Deze heerlijk frisse salade bevat granaatappel. Tot voor kort leidde het openen van een granaatappel tot een heus bloedbad in mijn keuken. Maar ... Martha Stewart (de ietwat onsympathieke huishoudgoeroe) leerde me een handig trucje. Breek de granaatappel open met een mes en klop dan met een houten lepel de zaadjes eruit.
De platte peterselie wordt in deze salade meer gebruikt als sla, dan als kruid.

Ingrediënten:
  • 1 bussel platte peterselie
  • 2 rode puntpaprika's (deze zijn veel zoeter en minder waterig dan de gewone paprika's, ze zijn trouwens gewoon te koop in de supermarkt)
  • 1 chilipeper
  • 1 komkommer
  • 250 g kerstomaten
  • 1 granaatappel
  • 1 handvol koriander
  • 250 g feta
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • peper/grof zeezout
Werkwijze:
  1. Was alle groenten.
  2. Trek de blaadjes van de platte peterselie, de stelen kan je invriezen en later voor bouillon gebruiken.
  3. Verwijder de zaadjes van de puntpaprika's en snijd ze in fijne reepjes
  4. Hak de chilipeper (zonder zaadjes) fijn.
  5. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
  6. Snijd de kerstomaten in 4.
  7. Verwijder de zaadjes van de granaatappel, zoals hierboven vermeld staat.
  8. Meng alles samen.
  9. Voeg het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie toe.
  10. Kruid af met peper en grof zeezout.
  11. Schik de salade op een groot plat bord.
  12. Brokkel nu de feta eroverheen.
  13. Werk af met grof gesneden koriander en een scheutje olijfolie.
  14. Je kan deze salade uiteraard gewoon zo eten, maar hij is ook heel erg lekker als bijgerecht bij een tajine. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten