Ingrediënten:
- 300 g kippenfilet
- 4 eetlepels soyasaus
- 1 eetlepel chilisaus
- 2 lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- snuifje cayennepeper
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- brochettestokken
- scheutje zonnebloemolie of andere plantaardige olie (geen olijfolie!!!)
- Snijd de kippenfilets in lange smalle stroken.
- Hak de lenteuitjes en de look fijn.
- Marineer de kippenreepjes met de sojasaus, chilisaus, lenteuitjes, knoflook en een beetje cayennepeper. Je hoeft geen zout toe te voegen, omwille van de zoute soyasaus.
- Laat dit gedurende een halfuurtje marineren.
- Rijg de kip vervolgens op een brochettestok.
- Bestrooi de spiesjes met sesamzaad.
- Bak de kippenspiesjes kort goudbruin in een scheutje plantaardige olie in een hete pan.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten