Plakkerige Aziatische kippenspiesjes

Mmmmmmmhhhhhh ..... (and that's all you need to know)

Ingrediënten:
  • 300 g kippenfilet
  • 4 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 lenteuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • snuifje cayennepeper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • brochettestokken
  • scheutje zonnebloemolie of andere plantaardige olie (geen olijfolie!!!)
Werkwijze:
  1. Snijd de kippenfilets in lange smalle stroken.
  2. Hak de lenteuitjes en de look fijn.
  3. Marineer de kippenreepjes met de sojasaus, chilisaus, lenteuitjes, knoflook en een beetje cayennepeper. Je hoeft geen zout toe te voegen, omwille van de zoute soyasaus.
  4. Laat dit gedurende een halfuurtje marineren.
  5. Rijg de kip vervolgens op een brochettestok.
  6. Bestrooi de spiesjes met sesamzaad.
  7. Bak de kippenspiesjes kort goudbruin in een scheutje plantaardige olie in een hete pan.
  8. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten