Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 100 g boter
- 150 g bloem
- 250 ml water
- 1 theelepel suiker
- 4 eieren
- 400 ml room
- 1,5 blaadje gelatine
- 250 g aardbeien
- 3 eetlepels fijne suiker
- 100 g donkere chocolade
Voor het deeg:
- Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven)
- Doe het water en de boter samen in een steelpan of kookpot en breng het aan de kook.
- Als het water kookt en de boter gesmolten is, neem je de pan even van het vuur en voeg je de bloem toe.
- Zet het terug op het vuur en meng de bloem met een houten lepel met het water en de boter. Het deeg moet van de randen loskomen.
- Als het deeg een bol vormt, neem je de pan van het vuur.
- Meng nu één voor één de eieren met een houten lepel onder het deeg. Dit vergt nogal veel armkracht, maar het deeg moet steeds terug een homogene massa zijn vooraleer je een volgend ei toevoegt.
- Beleg een bakblik met bakpapier.
- Doe het deeg in een spuitzak.
- Spuit het deeg in kleine bolletjes op het bakpapier.
- Bak de soezen op 190°C (heteluchtoven) gedurende 30 minuten.
- Laat ze op een rekje afkoelen.
- Week 1,5 blaadje gelatine in koud water.
- Mix de aardbeien fijn. Warm een aantal eetlepels van de gemixte aardbeien op in de microgolf.
- Smelt de gelatine in het warme aardbeienmengsel. Meng dit dan met de rest van de koude gemixte aardbeien.
- Klop de room samen met de suiker tot zachte pieken.
- Meng de gemixte aardbeien met de geklopte room.
- proef en voeg indien nodig nog wat suiker toe.
- Maak met een mes een gaatje onderaan in de soezen.
- Neem een spuitzak met een fijne spuitmond en vul deze met de aardbeienroom.
- Spuit via het gemaakte gaatje ieder soesje vol met de aardbeienroom.
- Smelt de chocolade au bain marie of zachtjes in de microgolf (de chocolade mag zeker niet te warm zijn, eerder lichaamstemperatuur).
- Dop de soesjes in de chocolade.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten