Italiaanse hamburger

Lekker en gemakkelijk ... wie wil dat nu niet ;-)!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
  • 600 g gekruid varkens-rundsgehakt
  • 1 ei
  • enkele lepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • een handvol basilicum
  • een handvol peterselie
  • een handvol geroosterde pijnboompitjes
  • 1 teentje look
  • enkele half-zongedroogde tomaatjes
  • een ciabatta
  • een rode ui
  • 2 Italiaanse pruimtomaten
  • rucola
  • ketchup (of nog beter: ze hebben nu in de winkel Heinz ketchup met balsamicoazijn ... super lekker hierbij)
Werkwijze: 
  1. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel tot 1 geheel. 
  2. Voeg de geraspte parmezaanse kaas, de gehakte basilicum en peterselie, de geroosterde pijnboompitjes, de fijngehakte look en de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.
  3. Meng dit alles goed. 
  4. Vorm met dit mengsel 8 hamburgers en laat ze een half uurtje koelen in de koelkast.
  5. Snijd de rode ui in fijne ringen en de tomaten in schijven. 
  6. Verhit een grillpan en bak de hamburgers. 
  7. Snijd de ciabatta doormidden en dan iedere kant in 4. 
  8. Beleg deze 8 stukken steeds met ketchup, hamburger, rode ui, tomaat en rucola.
  9. Nu heb je 8 heerlijke open hamburgers!
  10. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten