Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 g gekruid varkens-rundsgehakt
- 1 ei
- enkele lepels paneermeel
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- een handvol basilicum
- een handvol peterselie
- een handvol geroosterde pijnboompitjes
- 1 teentje look
- enkele half-zongedroogde tomaatjes
- een ciabatta
- een rode ui
- 2 Italiaanse pruimtomaten
- rucola
- ketchup (of nog beter: ze hebben nu in de winkel Heinz ketchup met balsamicoazijn ... super lekker hierbij)
- Meng het gehakt met het ei en het paneermeel tot 1 geheel.
- Voeg de geraspte parmezaanse kaas, de gehakte basilicum en peterselie, de geroosterde pijnboompitjes, de fijngehakte look en de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.
- Meng dit alles goed.
- Vorm met dit mengsel 8 hamburgers en laat ze een half uurtje koelen in de koelkast.
- Snijd de rode ui in fijne ringen en de tomaten in schijven.
- Verhit een grillpan en bak de hamburgers.
- Snijd de ciabatta doormidden en dan iedere kant in 4.
- Beleg deze 8 stukken steeds met ketchup, hamburger, rode ui, tomaat en rucola.
- Nu heb je 8 heerlijke open hamburgers!
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten