Mediterraanse rijst

Mijn zus Marie noemt dit Amerikaanse rijst (omwile van de mais), maar ik vind Mediterraanse rijst passender omdat ik er ook een snuifje saffraan aan toevoeg. Het heeft wel iets weg van paella, maar ik serveer het meestal als bijgerecht bij gegrilde kippenfilets of scampi's. De rijst, gegrilde kip en mijn heerlijke ananassalsa zijn de perfecte combinatie als je deze zomer mensen op bezoek hebt. Snel klaar, simpel en heerlijk zomers!

Voor 4 personen:

Ingrediënten: 
  • 200 g Bosto Mediteranneo rijst of andere paellarijst (type Arborio-rijst)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 grote ui
  • 250 g kerstomaten
  • 1 grote teen look
  • 1 klein blikje krokante mais
  • 1 handvol peterselie
  • peper/zout
  • paprikapoeder
  • een snuifje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
  • olijfolie
  • 1 l groentebouillon (of een keteltje knorr groentebouillon)
Werkwijze: 
  1. Breng in een steelpannetje de groentebouillon op of los de groentebouillon op in een liter kokend water. 
  2. Snijd de ui fijn en plet de look. 
  3. Neem een grote pan en verhit een flinke scheut olijfolie. 
  4. Laat de uien en de look zweten en zachter worden zonder te kleuren op een zacht vuurtje. 
  5. Snijd de kerstomaten in blokjes en voeg ze toe. 
  6. Laat dit allemaal zacht worden op een laag vuurtje. 
  7. Snijd ondertussen de paprika in grote repen en voeg ze toe. 
  8. Zet het vuur iets hoger en voeg de rijst toe. 
  9. Bak de rijst even mee in de pan. 
  10. Giet wat groentebouillon in de pan, totdat de rijst net onder staat. 
  11. Roer niet met een lepel, want dan plakt de rijst. 
  12. Voeg een snuifje saffraan toe of enkele saffraandraadjes. 
  13. Iedere keer dat de bouillon bijna uitgekookt is, voeg je terug wat bouillon toe, totdat de rijst gaar is. 
  14. Als de rijst bijna klaar is voeg je de uitgelekte mais en de gehakte peterselie toe. 
  15. Kruid af met wat peper, zout en paprikapoeder. 
  16. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten