Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 200 g Bosto Mediteranneo rijst of andere paellarijst (type Arborio-rijst)
- 2 rode puntpaprika's
- 1 grote ui
- 250 g kerstomaten
- 1 grote teen look
- 1 klein blikje krokante mais
- 1 handvol peterselie
- peper/zout
- paprikapoeder
- een snuifje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
- olijfolie
- 1 l groentebouillon (of een keteltje knorr groentebouillon)
- Breng in een steelpannetje de groentebouillon op of los de groentebouillon op in een liter kokend water.
- Snijd de ui fijn en plet de look.
- Neem een grote pan en verhit een flinke scheut olijfolie.
- Laat de uien en de look zweten en zachter worden zonder te kleuren op een zacht vuurtje.
- Snijd de kerstomaten in blokjes en voeg ze toe.
- Laat dit allemaal zacht worden op een laag vuurtje.
- Snijd ondertussen de paprika in grote repen en voeg ze toe.
- Zet het vuur iets hoger en voeg de rijst toe.
- Bak de rijst even mee in de pan.
- Giet wat groentebouillon in de pan, totdat de rijst net onder staat.
- Roer niet met een lepel, want dan plakt de rijst.
- Voeg een snuifje saffraan toe of enkele saffraandraadjes.
- Iedere keer dat de bouillon bijna uitgekookt is, voeg je terug wat bouillon toe, totdat de rijst gaar is.
- Als de rijst bijna klaar is voeg je de uitgelekte mais en de gehakte peterselie toe.
- Kruid af met wat peper, zout en paprikapoeder.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten