Ingrediënten:
- verschillende soorten tomaten (rode, gele, oranje, kleine en grote (lees: doe ne keer goe zot!))
- zwarte (of gemengde) peper
- grof zeezout
- verse basilicum
- olijfolie
- balsamicoazijn
- blok parmezaanse kaas
- Was de tomaten en probeer ze zo fijn mogelijk in erg dunne schijfjes te snijden. Doe dit met een gekarteld mes, dat gaat veel vlotter!
- Schik de tomaten op een groot bord.
- Kruid met peper en grof zout.
- Snijd de basilicum fijn en strooi ze over de tomaten.
- Maak een dressing met de olijfolie en de balsamicoazijn (Verhouding: 3 delen olijfolie t.o.v. 1 deel balsamicoazijn). Kruid met wat peper en zout.
- Besprenkel de tomaten met de dressing.
- Neem een dunschiller en maak parmezaanschilfers. Strooi deze rijkelijk over de tomaten.
- Serveer als bijgerecht of als antipasti met wat geroosterde ciabatta.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten