Tomatencarpaccio

Je denkt nu waarschijnlijk: "Tomatencarpaccio!?! Gaat ze mij nu uitleggen hoe ik tomaten in schijfjes moet snijden?" En hoe belachelijk het ook klinkt, dat is exact wat ik ga doen! Want, er gaat niets boven een heerlijke tomatensalade en de manier waarop je de tomaten snijdt en kruidt, doet nu eenmaal echt wel wat met de smaak! Het is zomer en in de zomer eet ik dit bijna dagelijks en misschien vanaf nu jij ook!

Ingrediënten: 
  • verschillende soorten tomaten (rode, gele, oranje, kleine en grote (lees: doe ne keer goe zot!))
  • zwarte (of gemengde) peper
  • grof zeezout
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • blok parmezaanse kaas
Werkwijze: 
  1.  Was de tomaten en probeer ze zo fijn mogelijk in erg dunne schijfjes te snijden. Doe dit met een gekarteld mes, dat gaat veel vlotter!
  2. Schik de tomaten op een groot bord. 
  3. Kruid met peper en grof zout. 
  4. Snijd de basilicum fijn en strooi ze over de tomaten. 
  5. Maak een dressing met de olijfolie en de balsamicoazijn (Verhouding: 3 delen olijfolie t.o.v. 1 deel balsamicoazijn). Kruid met wat peper en zout. 
  6. Besprenkel de tomaten met de dressing. 
  7. Neem een dunschiller en maak parmezaanschilfers. Strooi deze rijkelijk over de tomaten. 
  8. Serveer als bijgerecht of als antipasti met wat geroosterde ciabatta. 
  9. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten