Daarenboven is dit ook helemaal geen werk, het sleutelwoord van deze schotel is 'kwaliteit'. Zorg ervoor dat je kwaliteitsproducten koopt: echte buffelmozzarella, heerlijke Bresaola, kwaliteitsvolle tomaten, ...
Voor 6 personen (als zomerse lunch of uitgebreid voorgerecht)
Hoe begin je eraan:
Koop in de speciaalzaak (als je Leuven kent dan kan je best bij Elsen langsgaan) volgende dingen:
Deze schotel serveerde mijn zus Marie op een feestje! Het is niet exact wat ik beschreef, maar zo krijg je alvast een idee! |
- 100 g bresaola (dit kost veel, maar je hebt er niet veel van nodig)
- 2 buffelmozzarella's
- 150 g gedroogde ham
- 150 g lekkere salami
- een stuk parmezaanse kaas
- een klein zakje rucola
- 250 g kerstomaten
- 200 g olijven
- 3 puntpaprika's
- 1 citroen
- 1 chilipeper
- een handvol basilicum
- een aantal blaadjes munt
- peper/zout
- olijfolie
- 1 ciabatta
Voor de tomaten:
- Snijd de kerstomaten in fijne sneetjes en hak de basilicum.
- Meng dit samen en kruid met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Zet de grill van je oven op.
- Snijd de paprika's in 2 en verwijder de zaadjes.
- Leg ze op een ovenschotel en steek ze onder de grill totdat de bovenkant donker geblakerd is.
- Haal ze uit de oven en steek de paprika's in een diepvrieszakje. Sluit het diepvrieszakje en laat gedurende een half uurtje rusten.
- Als je de paprika's eruit haalt, kan je heel makkelijk de schil verwijderen.
- Verwijder de schil en snijd de paprika's in dunne slierten.
- Voeg een scheutje olijfolie en wat citroensap toe.
- Kruid met peper en zout.
- Scheur de mozzarella in stukken, je mag ze ook snijden als je dat liever doet.
- Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak een halve chili in fijne reepjes.
- Snijd enkele blaadjes munt ook in fijne reepjes en rasp de schil van de 1/2 citroen fijn.
- Sprenkel de chilipeper, de munt en de citroen over de mozzarella en werk af met wat peper, zout en een scheutje olijfolie!
- Neem een grote ronde schotel.
- Leg in het midden een groot handvol rucola.
- Leg aan de ene kant de tomaatjes, aan de andere kant de paprika's.
- Dresseer de mozzarella, de gedroogde ham, salami en bresaola hiertussen.
- Neem een dunschiller en maak mooie schilfers parmezaanse kaas. Leg deze op de rucola.
- Zoek ook een plaatsje voor de olijven.
- Snijd de ciabatta in dunne sneetjes en rooster ze kort onder de grill van de oven.
- Serveer ze erbij.
- Eet en geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten