Als eerste van de nieuwe reeks gerechten, presenteer ik jullie deze geschroeide rundscarpaccio. Heerlijk op een crostini of in een slaatje!
Ingrediënten:
- 300 g rundsfilet (filet pur)
- peper en grof zeezout
- 1/2 handvol peterselie
- 1 citroen
- olijfolie
- Wrijf het rundsvlees in met olijfolie en kruid het rijkelijk met peper en zout.
- Verhit een pan en schroei het vlees snel en hevig langs alle kanten aan. Resultaat: gebruind aan de buitenkant, maar nog steeds rauw vanbinnen.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en rasp de schil van 1/2 citroen fijn.
- Haal het vlees uit de pan en rol het door het peterselie-citroenraspmengsel.
- Laat het vlees gedurende een tiental minuten rusten.
- Snijd het vervolgens zo fijn mogelijk in sneetjes.
- Besprenkel de carpaccio met een paar druppels citroensap en een scheutje olijfolie.
- Serveer de carpaccio in een slaatje met wat rucola en tomaten of op een crostini van geroosterde ciabatta.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten