Geschroeide rundscarpaccio

Mijn laatste post dateert van 2011 ... niet goed bezig, Pascale! Maar, de vakantie is de perfecte periode om mijn leven te beteren, want het is uiteraard niet zo dat ik sinds eind december geen nieuwe gerechten meer heb bedacht. Ik was gewoon te lui om ze hier op te schrijven!

Als eerste van de nieuwe reeks gerechten, presenteer ik jullie deze geschroeide rundscarpaccio. Heerlijk op een crostini of in een slaatje!

Ingrediënten: 
  •  300 g rundsfilet (filet pur)
  • peper en grof zeezout
  • 1/2 handvol peterselie
  • 1 citroen 
  • olijfolie
Werkwijze: 
  1. Wrijf het rundsvlees in met olijfolie en kruid het rijkelijk met peper en zout. 
  2. Verhit een pan en schroei het vlees snel en hevig langs alle kanten aan. Resultaat: gebruind aan de buitenkant, maar nog steeds rauw vanbinnen.  
  3. Hak ondertussen de peterselie fijn en rasp de schil van 1/2 citroen fijn. 
  4. Haal het vlees uit de pan en rol het door het peterselie-citroenraspmengsel. 
  5. Laat het vlees gedurende een tiental minuten rusten. 
  6. Snijd het vervolgens zo fijn mogelijk in sneetjes. 
  7. Besprenkel de carpaccio met een paar druppels citroensap en een scheutje olijfolie. 
  8. Serveer de carpaccio in een slaatje met wat rucola en tomaten of op een crostini van geroosterde ciabatta. 
  9. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten