Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 8 middelgrote vaste tomaten
- 600 g gekruid kippengehakt (of gevogeltegehakt)
- 1 ei
- enkele lepels paneermeel
- 3 eetlepels geraspte kaas
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 200 g kerstomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
- Snijd het hoedje van de tomaten en leg het aan de kant.
- Snijd het kroontje er ook uit.
- Hol de tomaten uit, de pitjes heb je niet nodig.
- Kruid de tomaten binnenin met peper en zout en laat ze even omgekeerd uitlekken op een stukje keukenrol.
- Meng ondertussen het kippengehakt met een ei en wat paneermeel.
- Voeg de geraspte kaas en de gehakte peterselie en basilicum toe.
- Meng het gehakt goed en vul de tomaten met het mengsel.
- Strooi wat extra paneermeel bovenop de tomaten.
- Neem een ovenschotel en giet een scheutje olijfolie op de bodem.
- Plaats de gevulde tomaten in de schotel.
- Snijd ondertussen de ui, de knoflook, de hoedjes van de tomaten en de extra kerstomaten fijn.
- Meng dit en kruid met voldoende peper en zout.
- Leg dit tomatenmengsel in de ovenschotel tussen de gevulde tomaten.
- Giet een scheutje olijfolie over de tomaten.
- Bak de gevulde tomaten gedurende ongeveer 30 minuten op 180°C.
- Serveer met pasta, gebakken aardappelen of rijst.
- Smakelijk!
Heb je recept gemaakt was heel lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenHeb je recept gemaakt was heel lekker!!!
BeantwoordenVerwijderen