Gevulde tomaten (tomates farcies)

Dit is mijn manier om tomates farcies te maken. Door ui en tomaat in de schaal toe te voegen, krijg je extra saus. Weet je wat ook heerlijk is? De volgende dag je gevulde tomaat even opwarmen en dan in sneetjes snijden en tussen een broodje steken.

Voor 4 personen:

Ingrediënten: 
  • 8 middelgrote vaste tomaten
  • 600 g gekruid kippengehakt (of gevogeltegehakt)
  • 1 ei
  • enkele lepels paneermeel
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 200 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie  
  • peper en zout
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. 
  2. Snijd het hoedje van de tomaten en leg het aan de kant. 
  3. Snijd het kroontje er ook uit. 
  4. Hol de tomaten uit, de pitjes heb je niet nodig. 
  5. Kruid de tomaten binnenin met peper en zout en laat ze even omgekeerd uitlekken op een stukje keukenrol. 
  6. Meng ondertussen het kippengehakt met een ei en wat paneermeel. 
  7. Voeg de geraspte kaas en de gehakte peterselie en basilicum toe. 
  8. Meng het gehakt goed en vul de tomaten met het mengsel. 
  9. Strooi wat extra paneermeel bovenop de tomaten. 
  10. Neem een ovenschotel en giet een scheutje olijfolie op de bodem.
  11. Plaats de gevulde tomaten in de schotel. 
  12. Snijd ondertussen de ui, de knoflook, de hoedjes van de tomaten en de extra kerstomaten fijn. 
  13. Meng dit en kruid met voldoende peper en zout. 
  14. Leg dit tomatenmengsel in de ovenschotel tussen de gevulde tomaten. 
  15. Giet een scheutje olijfolie over de tomaten. 
  16. Bak de gevulde tomaten gedurende ongeveer 30 minuten op 180°C. 
  17. Serveer met pasta, gebakken aardappelen of rijst. 
  18. Smakelijk!

2 opmerkingen: