Dit is mijn versie van Spaanse empanadillas. Je kan ze als hapje serveren, maar ze maken ook een lekker voorgerechtje.
Ingrediënten:
- bladerdeeg
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 3 stengels witte selder
- 1 chilipeper
- 2 teentjes look
- 3 tomaten (in blokjes)
- 2,5 dl witte wijn
- 250 g wijting of koolvis
- 1 eetlepel ketchup
Werkwijze:
- Snij de ui, rode paprika en witte selder in heel kleine stukjes.
- Stoof dit aan in olijfolie.
- Voeg de geperste look en versnipperde chilipeper (zonder zaadjes) toe.
- Stoof alles aan totdat de groentjes zacht zijn.
- Voeg de tomaten en de witte wijn toe.
- Breng dit aan het kookpunt.
- Pocheer de vis in dit mengsel.
- Wanneer de vis gaar is, breek de vis dan in kleine stukjes en meng onder de rest.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel ketchup toe.
- Na afkoelen … Schep de vulling op de bladerdeegjes en plooi ze dicht zoals bij een appelflap.
- Bak in een oven op 180°C gedurende 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten