Empanadillas


Dit is mijn versie van Spaanse empanadillas. Je kan ze als hapje serveren, maar ze maken ook een lekker voorgerechtje.

Ingrediënten:
  • bladerdeeg
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 stengels witte selder
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 2,5 dl witte wijn
  • 250 g wijting of koolvis
  • 1 eetlepel ketchup

Werkwijze:

  1. Snij de ui, rode paprika en witte selder in heel kleine stukjes.
  2. Stoof dit aan in olijfolie.
  3. Voeg de geperste look en versnipperde chilipeper (zonder zaadjes) toe.
  4. Stoof alles aan totdat de groentjes zacht zijn.
  5. Voeg de tomaten en de witte wijn toe.
  6. Breng dit aan het kookpunt.
  7. Pocheer de vis in dit mengsel.
  8. Wanneer de vis gaar is, breek de vis dan in kleine stukjes en meng onder de rest.
  9. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel ketchup toe.
  10. Na afkoelen … Schep de vulling op de bladerdeegjes en plooi ze dicht zoals bij een appelflap.
  11. Bak in een oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten