
- 400 g zalm (zonder graten, zonder vel)
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 fijne lenteuitjes
- 1 rode chilipeper
- 1 limoen
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- peper/zout
Werkwijze:
- Snij de zalm in kleine stukjes.
- Meng het ei met het paneermeel en meng de blokjes zalm eronder.
- Hak de lenteuitjes en de chilipeper fijn en meng deze onder het zalmmengsel.
- Voeg er het limoensap en de fijngehakte dille en peterselie bij.
- Kruid goed met peper en zout.
- Maak van dit mengsel 8 burgers.
- Laat de burgers gedurende minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
- Gril de burgers in een grilpan, ongeveer 3 minuten aan elke kant.
- Serveer met een slaatje en brood of gebakken aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten