Zalmburgers

Ingrediënten:
  • 400 g zalm (zonder graten, zonder vel)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 fijne lenteuitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper/zout

Werkwijze:
  1. Snij de zalm in kleine stukjes.
  2. Meng het ei met het paneermeel en meng de blokjes zalm eronder.
  3. Hak de lenteuitjes en de chilipeper fijn en meng deze onder het zalmmengsel.
  4. Voeg er het limoensap en de fijngehakte dille en peterselie bij.
  5. Kruid goed met peper en zout.
  6. Maak van dit mengsel 8 burgers.
  7. Laat de burgers gedurende minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Gril de burgers in een grilpan, ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  9. Serveer met een slaatje en brood of gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten