Zomerse linguini

Koop voor deze saus tomaten bomvol smaak. Ik kies meestal voor mini pruimtomaten. Voor 2 personen

Ingrediënten:
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • ½ rode chilipeper
  • 20 kerstomaten
  • een handvol basilicum
  • peper/zout
  • olijfolie
  • 250 gr linguini
  • parmezaanse kaas (liefst een blok)

Werkwijze:

Voor de pasta:

  1. Breng water aan de kook en voeg hieraan zout toe.
  2. Als het water kookt, voeg je de linguini toe en kook je ze beetgaar.
  3. Behoud bij het afgieten een beetje kookwater.

Voor de saus:

  1. Hak de look en de chilipeper fijn.
  2. Snij de ui en de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm2.
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
  4. Stoof hierin de ui, courgette, look en chilipeper.
  5. Kruid nu al met zout, dat voorkomt aanbranden.
  6. Hak de kerstomaatjes fijn.
  7. Voeg de gehakte kerstomaatjes toe en laat 2 minuutjes meestoven.
  8. Kruid met peper en eventueel nog wat zout en voeg de basilicum toe.
  9. Voeg de pasta en een beetje van het pastakookvocht bij de saus en meng alles goed.
  10. Serveer in diepe borden en schaaf er voldoende parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten