Ingrediënten:
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 1 courgette
- ½ rode chilipeper
- 20 kerstomaten
- een handvol basilicum
- peper/zout
- olijfolie
- 250 gr linguini
- parmezaanse kaas (liefst een blok)
Werkwijze:
Voor de pasta:
- Breng water aan de kook en voeg hieraan zout toe.
- Als het water kookt, voeg je de linguini toe en kook je ze beetgaar.
- Behoud bij het afgieten een beetje kookwater.
Voor de saus:
- Hak de look en de chilipeper fijn.
- Snij de ui en de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm2.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Stoof hierin de ui, courgette, look en chilipeper.
- Kruid nu al met zout, dat voorkomt aanbranden.
- Hak de kerstomaatjes fijn.
- Voeg de gehakte kerstomaatjes toe en laat 2 minuutjes meestoven.
- Kruid met peper en eventueel nog wat zout en voeg de basilicum toe.
- Voeg de pasta en een beetje van het pastakookvocht bij de saus en meng alles goed.
- Serveer in diepe borden en schaaf er voldoende parmezaanse kaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten