- 500 g pasta (liefst farfalle)
- 20 kerstomaten
- 2 teentjes look
- 1 grote ui
- 2 rode paprika’s
- 1 chilipeper
- 1 komkommer
- een handvol basilicum
- een handvol peterselie
- rucola
- peper/zout
- gedroogde Italiaanse kruiden
- olijfolie
- balsamicoazijn
Werkwijze:
- Kook de pasta beetgaar en spoel de pasta vervolgens in koud water.
- Snij de komkommer en de paprika in kleine stukjes en meng deze met de pasta.
- Hak de basilicum en de peterselie fijn.
- Meng de groene kruiden en de rucola met de pasta.
Voor de dressing:
- Snij de ui in stukjes en versnipper de look en de chilipeper.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui, de look en de chilipeper zeer traag aan.
- Als de ui zacht is, voeg dan nog een flinke scheut olijfolie toe en voeg vervolgens de gehakte kerstomaten toe aan de olie.
- Laat gedurende 1 minuut stoven en kruid vervolgens met de gedroogde Italiaanse kruiden en peper en zout.
- Neem de pan van het vuur en voeg een scheut balsamicoazijn toe.
- Dit is nu je dressing voor de pastasalade.
- Laat de dressing afkoelen en meng hem vervolgens met de pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten