De beste pastasalade

Ingrediënten:
  • 500 g pasta (liefst farfalle)
  • 20 kerstomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 grote ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 chilipeper
  • 1 komkommer
  • een handvol basilicum
  • een handvol peterselie
  • rucola
  • peper/zout
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar en spoel de pasta vervolgens in koud water.
  2. Snij de komkommer en de paprika in kleine stukjes en meng deze met de pasta.
  3. Hak de basilicum en de peterselie fijn.
  4. Meng de groene kruiden en de rucola met de pasta.

Voor de dressing:

  1. Snij de ui in stukjes en versnipper de look en de chilipeper.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui, de look en de chilipeper zeer traag aan.
  3. Als de ui zacht is, voeg dan nog een flinke scheut olijfolie toe en voeg vervolgens de gehakte kerstomaten toe aan de olie.
  4. Laat gedurende 1 minuut stoven en kruid vervolgens met de gedroogde Italiaanse kruiden en peper en zout.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg een scheut balsamicoazijn toe.
  6. Dit is nu je dressing voor de pastasalade.
  7. Laat de dressing afkoelen en meng hem vervolgens met de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten