Gehaktballetjes met een twist

Warm met tomatensaus of koud in een slaatje of met de boterham, deze balletjes zijn altijd lekker!

Ingrediënten:
  • 400 gr gekruid kippengehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 chilipeper
  • 1 handvol peterselie
  • 1 handvol basilicum
  • 100 gr fetakaas
  • geraspte citroenschil van 1 onbespoten citroen
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Meng het kippengehakt met het ei en het paneermeel.
  2. Hak de chilipeper, de peterselie en basilicum fijn.
  3. Meng de chilipeper, peterselie, basilicum en de geraspte citroenschil goed met het gehakt.
  4. Snij de fetakaas in blokjes (ongeveer 1cm2) en meng deze ook met het gehakt.
  5. Maak van het gehakt balletjes. De grootte is niet zo belangrijk, zolang ze maar allemaal even groot zijn.
  6. Giet wat olijfolie in een pan en bak de balletjes tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten