Deze wontons zijn steeds een groot succes bij ons thuis.Wij eten ze het liefst gestoomd, maar gefrituurd hebben ze ook wel iets. Wontonvellen koop je in de diepvriesafdeling van de Aziatische supermarkt.
Voor 40 wontons:
Ingrediënten:
- 1 pakje wontonvellen
- 120 g scampi (gepeld)
- 200 g kalfs/varkensgehakt
- ½ rode paprika
- 1 rode chilipeper
- 2 stengels witte selder
- 2 lenteuitjes
- 1 ½ eetlepel sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- enkele druppels sesamolie
Werkwijze:
- Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak ze in kleine stukjes.
- Snij de rode paprika, selder, chilipeper en lenteuitjes in zeer fijn.
- Meng de groenten en de scampi’s met het gehakt.
- Voeg de sojasaus, vissaus en sesamolie toe en meng alles grondig.
- Leg op ieder wontonvel een schepje vulling.
Voor gefrituurde wontons:
- Bevochtig de randen met een beetje water.
- Plooi ze dicht zodat je een driehoek verkrijgt en druk de randen goed aan.
- Plooi de 2 scherpe hoeken naar binnen
- Frituur de wontons enkele minuten (tot goudbruin) op 180°C.
- Serveer ze met wat chilisaus.
Voor gestoomde wontons:
- Maak een buideltje dat bovenaan open is door alle randen gewoon naar boven te plooien.
- Stoom deze wontons in een stoommandje gedurende ongeveer 10 minuten of totdat het deeg doorzichtig is geworden.
- Serveer ze met wat sojasaus.
Merci Pascale. Van nu af aan kan ik dus ook zelf thuis Yum Cha organiseren. Moest je ooit in de buurt zijn... altijd welkom!
BeantwoordenVerwijderen